Som du förstått så kan man få flera olika typer av bonus när man spelar bingo online, vi har den som heter Välkomstbonus eller Registreringsbonus. Det är den du får enbart för att du blir medlem på sajten. Sedan har vi den som kallas för Insättningsbonus som du får vid din första insättning och det är denna som brukar vara den mest fördelaktiga bonusen. Till sist har vi de bonuserbjudanden och kampanjer som bingorummen kör för att hålla kvar sina medlemmar. Det ska helt enkelt löna sig att vara lojal till en och samma bingosajt när man spelar.

Många är det som rekommenderar att du jämför olika bonuserbjudanden när du ska välja bingorum att spela i men det är inte det enda som du behöver jämföra. Andra saker som är minst lika viktiga att titta på är spelutbud, jackpotts, design och upplägg kring chattar och annat. Idag finns det ju bingorum som är en hel nöjesportal med bloggar, hemsidor, fotoalbum med mera. Du väljer själv det som passar just dina spelbehov allra bäst. Men nu ska det alltså handla mer ingående om bingobonus.

Registreringsbonus/Välkomstbonus

Den här nämnde vi på startsidan och det är alltså den lilla lockbonus som du får bara för att du blir medlem på sajten. Den är till för att du ska kunna prova på sajten i lugn och ro utan att själv behöva sätta in några pengar. Många recensionssajter erbjuder denna form av bonus via länkar från deras sida och då brukar det vara så att man enbart kan få den via länk eller med bonuskod från dem.

Insättningsbonus

Även den här bonusen kallas ibland felaktigt för Välkomstbonus men det är en Insättningsbonus. Det är den här bonusen du i regel tjänar mest på som ny spelare. Du får lika mycket i bonus som du själv sätter in. Ett exempel ser ut så här; “Du får 100 % i bonus på upp till 1500 kronor”. Det innebär att alla summor du sätter in under 1500 kronor kommer att fördubblas i samband med den första insättningen. Så sätter du in 200 kronor kommer du att ha 400 att spela för. Om du däremot sätter in så mycket som 1600 konor så kommer du fortfarande bara att få 1500 kronor i bonus eftersom att det var taket för bonuserbjudandet. För alla bonusar gäller omsättningskrav som vi beskrev på startsidan men det betyder ju inte att du inte kan tjäna på att ta emot dem.

VIP-bonus/poäng

Många av dagens bingorum har även en typ av bonus eller erbjudanden för att du som spelare ska vilja stanna kvar där och känna att det lönar sig att vara lojal. Det kan antingen bestå i att du får en ny Insättningsbonus den första insättningen varje ny månad. Den brukar dock inte vara på 100 % utan snarare 30 eller 40 % men det är inte heller fy skam. Sedan har vi det som kallas VIP-klubbar. När man spelat ett tag på samma bingorum kan man bli inbjuden till en sådan. I den får man sedan exklusiva erbjudanden och specialbonusar, specialtävlingar med häftiga priser med mera. Alltså får man ta del av sådant som dem utanför klubben inte får. Till sist har vi det som kallas för bonuspoäng eller lojalitetspoäng. Det innebär att du får poäng för varje köpt bricka till spel som du sedan kan omvandla till pengar att spela för eller mindre varuvinster. Kolla erbjudandena som finns på din bingosajt.